Söndag.

Idag har jag varit på stan med mamma. Hon jobbade timmar så då passade vi på att shoppa lite och äta lunch.
Bentley följde såklart också med men han sov som vanligt hela tiden, han sköter sig exemplariskt när vi är på stan än sålänge ;) haha. Försökte hitta någontin på Gina tricot för att jag har presentkort där men kom hem utan någonting :( Mamma köpte en ny Bh åt mig men annars vart det ingen shopping.
 
Bentley är vaken mer och mer på dagarna, det är så mysigt när han ligger och tittar på en och är med :)
 
 

Lördag

Idag var Jimmie ledig på morgonen så vi åt frukost tillsammans, lilla familjen ! Det är fortfarande så svårt att förstå att Bentley redan har kommit och att vi nu är en liten familj.
Sen kom jimmies moster Maria och martin och hälsade på oss. Dom stannade och fikade ett tag och sedan var det dags att åka vidare till Malin för att fira Nicklas och Rickard som fyllde 20!
Nu sitter vi hemma hos min mamma och tar en cider till hockeyn. Dags att röra oss strax :) dagen har som vanligt gått i ett och jag är helt slut.

Tisdag

Idag är Bentley och jag hemma ensamna, pappa jimmie är tillbaks på jobbet. Så vi har slappat hela förmiddagen i pyjamas och käkat frukost. Det är så ruggit och kallt ute så vi har tänt värmeljus i vardagsrummet och sitter och myser. Egentligen hade jag tänkt att vi skulle promenera upp till sjukhuset och ta hörseltestet på Bentley men vädret är så trist, har ingen lust att gå ut. Vi får ta det imorgon istället.
 
Jag älskar när han kryper upp som en liten böna.
Min älskling.

Ikano

Idag har vi varit ute på ikano hela dagen med svärmor. Bentley skötte sig exemplariskt och sov hela shopping rundan :) handlade lite nya kläder åt honom eftersom allt är så stort så nu har han lite att grisa ner. Katja var så gullig och shoppade lite till honom också <3 Tack igen !!

Den gulliga panda dressen från newbie fick han av farmor och Fanny ! Så söt.

Lördag

Gud vad tiden går fort när man fått barn. Igår kväll kom jag på att jag bara ätit 2 mackor till frukost och sen gick hela dan i ett.. Därför har det blivit lite sämre med inlägg men så fort vi fått in lite rutiner så ska det nog också bli bättre.
Bentley är världens underbaraste !! Och jag är så himla glad och lycklig för min lilla familj.
Idag har vi varit uppe på sjukhuset igen och kollat vikt och så att inte Bentley blivit mer gul, men det hade han inte som tur är :)
Sen åkte vi ut till hans farmor och hälsade på och nu är vi hemma igen..

Sjukhuset

Igår fick vi åka upp till sjukhuset igen för att Bentley slutade tutta :( så vi var vakna hela natten och försökte trösta. Så nu ska han få lite ersättning tills han lär sig ordentligt hur han ska göra. Han är ju lite för tidigt född och då kan det ta lite länge tid att lära sig sa dom :-)
Inatt har vi sovit bra i alla fall och nu vid klockan tio ska vi tillbaka på kontroll igen så vårt hjärta inte går ner för mycket i vikt. <3

Mys

Vilken underbar liten kille..
Jag kan inte sluta titta på honom.

Mina grabbar

Just nu ligger mina grabbar och sover. Dom är så söta och jag älskar dom så mycket <3
Har varit lite dålig på att uppdatera men det förstår ni säkert. Allting är så nytt och vi håller på att lära känna våran nya familjemedlem :)
Har precis kommit igång med amningen så det känns skönt man blir lite frustrerad när det inte funkar ..
Uppdaterar mer imorgon nu ska jag försöka sova innan det är dags igen.

Ett litet mirakel

Bentley
Vikt: 2830 gram
Längd: 47 cm
Född: 20120916

Jag kan inte ens med ord beskrivs hur lyckliga vi är. Ska berätta allt för er så fort jag har ork och tid. Puss..

Förlossningen

Vi är nere på förlossningen. Läkaren har klämt och känt men jag var helt stängd fortfarande. Så därför kommer dom börja med att ge mig tabletter. Sen kommer dom att sätta dropp när jag börjat öppna mig.

Orkar tyvärr inte svara på alla sms hoppas ni förstår! Uppdaterar här istället för att skicka 100 lika dana :) kommer skicka sms till er alla när allt är över sen. Ni är så gulliga <3

Nervös

Vaknade till och var tvungen att gå på toaletten och då slog det mig att om ett par timmar kommer dom att sätta igång mig, om ett par timmar kommer jag att ha fruktansvärt ont och säkert gråta och säga att jag inte vill vara med mera och efter ett par timmar till kommer jag förhoppningsvis att hålla i vårt mirakel som vi väntat på. Jag är nog lite nervös nu faktiskt, jag har varit cool lugn innan men nu klockan 3:10 på natten så fick jag mig en tanke.. Hoppas att allting går bra, nu ska jag försöka vila en stund till.

Lång väntan

Jag har Fortfarande inte fått någon bebis som ni säkert förstår. Har värkar men dom är inte så täta så vi väntar fortfarande har det inte kommit igång till imorgon bitti så kommer dom att sätta igång mig. Just nu kan vi inte göra så mycket annat än att vänta ...
Tack för alla gulliga sms och Facebook meddelande !

Uppdatering

Värkarna kom med 4 minuters mellan rum igår kväll och hade börjat göra ONT. Så jag fick 2 starka smärtstillande tabletter och en värme handduk som var jätte skön. Barnmorskorna tyckte jag skulle försöka sova och jag har faktiskt vilat slumrat hela natten med bara någon värk i timmen. Så fortfarande ingen bebis men en mycket piggare Emmy så jag tror kroppen behövde få vila. Nu får vi se hur morgonen dagen utvecklar sig. Jag uppdaterar er här senare idag.

Vattnet har gått

Nu ligger vi på bb. Vattnet gick inatt men än har det inte kommit igång. Är kvar för observation och kommer nog art få stanna på grund av att det är lite för tidigt. Vi hoppas såklart att allt ska gå bra. Tack för alla fina sms <3

Torsdag.

Ska ner till legens ikväll och kolla på hockeyn med svärmor och Fanny !
Ska bli skoj att komma ut lite :) först hade jag ingen ork eller lust men efter en dusch och lite sminkning så känner jag mig taggad. Hoppas käket är bättre än förra året då det hette allstar. Ingen hit.

Barnmorskan

Idag har vi varit hos barnmorskan och lyssnat på hjärtat och mätt magen :) allting såg bra ut hjärtslagen låg på 140 den här gången. SF måttet kommer jag inte ihåg men jag följer min kurva som jag ska :)

iphone 5

 
Jaha då har dom lanserat nya iphone som beräknas komma den 28e september. Spännande..
Har stora förväntingar på kameran, då den som är i iphone 4 inte är allt för super. Den nya kameran ska ligga på 8 mega pixlar så det låter ju toppen. Man ska även kunna ta panorama bilder. Lite besviken på desigenen då den iprincip ser ut som den tidigare så.. Lite tunnare och större.
 
'
Bild lånad från aftonbladet
 
 
 

Tips

Tar gärna emot tips på vad man kan äta i och dricka för att få bort halsbrännan. För den är hemsk nu. Innan har jag klarat mig bra på mineralvatten och dom här tabletterna..

Ikea

Sitter och väntar på svärmor utanför
Ikea :) vi ska in och käka frukost .

Dagens lunch

Idag fick det bli ugn stekt falukorv med
potatis mos var evigheter sedan :)
Barnsligt gott ..

Blommor.

Tänk vad mycket lite blommor i hemmet gör.
Jag älskar mina orkideer, dom blommar för fullt just nu ..
 




Städa

Har Städat sen jag gick upp imorse och är fortfarande inte färdig. Eller städat jag har torkat och dammat. Åkte till tallboda med och hämtade amningskudden och mitt nya glas ljus med doften förtjusande tranbär :) Det doftar helt underbart.

25 dagar.

Såg precis på min snurrande lilla bebis här till vänster att det bara är 25 dagar kvar. woho! Nu börjar det bli lite jobbigt att gå på grund av trycket neråt, så nu blir det bara kortare sträckor eller cykeln :) Som en rullande flodhäst.
På torsdag är det dags för barnmorskan igen. Ska bli spännande att se hur mycket jag gått upp hitils.
 

Skötbord.

Igår var vi och fyndade ett skötbord. Var lite osäker först på om vi skulle ha något eller inte. Men nu fick vi köpa det så billigt så vill vi inte ha det sedan så är det bara att slänga. Känns som att såfort man tror attt man har handlat färdigt så kommer man på något nytt som behövs. Imorgon ska jag åka och hämta en amningskudde och det tror jag ska vara den sista matriella saken.
 
Sen är det lite salvor och apotek kvar att handla och lite till mig själv nya bhar och amningstoppar men det tar jag sen. Dumt att köpa på sig innan man ens vet om amningen kommer att funka eller inte.
 


Försäkringskassan

Oh! Vad skulle jag hit och göra.. Jag har nr 357 och just nu är det nr 341. 2 handläggare och en miljon människor. Jag som bara ska ändra en grej på min föräldrarpenning ! Finns det bara 2 personer som jobbar här eller ??

Söndagsmys.

Jag gillar söndagar, det är nog den bästa dagen på hela helgen. På dagen kan man plocka och städa lite för att sedan mysa till det på kvällen. Vi brukar köpa lite gott och titta på någon film. Sen måste man ju såklart ha tända ljus i hela vardagsrummet. Just nu är värmeljusen på partylite på erbjudande så passa på att handla lite inför vintern. Välj 5 paket t-ljus och betala endast för 3 alltså 297:- Hela september. Så nu fick ni lite reklam också ;)
Skicka ett mail om ni är intresserade: [email protected]
Här finns katalogen om ni vill titta i den.
www.partylite.se
 
min favorit jordgubb och rabarber.
 
V-ljus också på erbjudande. Ta 5 paket betala för 3 priset blir 262:-
 
 
 
 

Dagens lunch

Det fick bli spagetti och köttfärssås idag igen fast vi hade det i början av veckan :) Men både jag och jimmie var sugna på det så då gör det ju ingenting.

Scrapbook.

Här är en annan grej som man kan sitta och pyssla med om man inte har någonting att göra. Scrapbook, det är så himla roligt och så blir det himla fina kort. Tips, Ullared hade mycket och billigt. Det här köpte jag när jag var där i veckan.

Magen växer.

Här ser man verkligen hur mycket man har växt under de här månaderna :)
Bild nr 1 = vecka 16
Bild nr 2 = vecka 22
Bild nr 3 = vecka 37

 

älskling.

raggarbilar.

Idag var det öppethus på streetpack så vi åkte ut för att hälsa på Katja och Björn. Vi tog en fika occh kollade runt på alla raggarbilar. Helt otroligt hur mycket tid och jobb folk lägger ut på dom här bilarna. Riktigt fina :)
 
 






Vecka 37

 

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

snyggt från bubbleroom

Nu känns det som att sommaren är över. Så nu längtar jag faktiskt efter hösten, först och främst för att bebisen kommer då men också efter att kunna ha vanliga kläder på sig igen haha :) Satt och spanade runt efter snygga klänningar,skor och väskor och hittade lite snyggt på Bubbleroom länge sen jag beställde någonting =)
 




 

Hörlurar

Pimpade mina hörlurar när jag ändå vad igång :)

Gör en tavla utav pärlor.

Gör en tavla utav pärlor.
En lite annorlunda sak att göra utav vanliga plast pärlor.
Perfekt att ge bort som present också.
 



Fredag

Har inte alls sovit bra inatt ;( drömde mardrömmar och vaknat flera gånger inatt. Sen måste jag bara få kasta lite skit på våran granne, jag hatar honom!! Man hör honom pissa en miljon gånger sen går han hemifrån klockan två då smäller han igen dörren så hela huset vaknar. Vid halv sex kommer idioten hem igen åter igen smäller han i dörren, sätter på radion högt och ska duscha, och när han sätter på duschen smäller det till i rören.
Vilken normal människa duschar klockan halv sex !? Idiot gubbe ..

Nu blir det frukost..

vinterkläder

Vill ha en ny jacka i vinter kanske en ny canada goose eller en svea
och så ett par underbara stövlar från michael kors ..


checklista - packa bb väskan

❑ ID-kort
❑ Mvc-journal
❑ Förlossningsplan (om du har skrivit en plan)

Sedan finns det ett antal saker som man rekommenderas av sjukhuset att ha med sig.

❑ Patientbricka.
❑ Inneskor.
❑ Babykläder, gärna med ett par ombyten om man stannar längre på patienthotell eller bb.
❑ Mat till din partner, då de flesta sjukhus bara erbjuder mat till mamman. Och till slut de där sakerna man skulle sakna om de inte följde med.
❑ Egna hygienartiklar. Förutom tandborste, tandkräm och liknande så kan det vara bra att ta med sig egna bindor och dylikt, då de som erbjuds av sjukhuset kanske inte passar.
❑ Hårborste. Håret kommer att vara en enda tova efter förlossningen, och tar man tag i det omgående slipper man plågan att reda ut det senare.
❑ Amningsbehå.
❑ Bekväma mammakläder som är lätta att amma i. Stora skjortor eller tröjor speciellt avsedda att amma i. Blir man förlöst med kejsarsnitt bör man tänka på att inte ha åtsittande byxor med sig.
❑ Mobiltelefon och laddare. Även om de flesta sjukhus ogärna ser att man ringer från rummet så lovar vi att det kommer att skickas otaliga MMS med bilder på bebisen.
❑ Böcker. Är det lång väntan så behöver man fördriva tiden på något sätt.
❑ Mp3-spelare fulladdad med favoritmusik. Gärna med några avslappningsövningar också. Det kan hjälpa när man känner sig orolig eller stressad.
❑ Bärbar Dvd-spelare med bra filmer man lätt kan somna ifrån.
❑ Snacks. Även om sjukhusmat är närande och bra så är det lätt hänt att man blir lite sugen på något annat.
❑ Bilbarnstol.

Dagens lunch

Kokt potatis, fiskpinnar och kall dillsås. Det behöver inte alltid vara så krångligt :)

Torsdag

Klockan är snart tre redan. Den här dagen har gått så fort svärmor hämtade mig vid halv tio så åkte vi för att fika och hämta lite party lite saker hos malin. Sen kom vi tillbaka hit och så sydde jag upp lite gardiner :) nu ska jag börja med maten !

gulliga kläder.





 

Trafikfara.

 
Jag gillar ju väldigt lustiga låtar jag vet.. och som dom flesta vet har ju inte jag världens bästa konsentrationsförmåga. Så när den här låten kommer på radion och jag kör bil så blir det katastrof för jag ska ska höja och sjunga med och blir helt tokig, Jag blir helt enkelt en TRAFIKFARA. Så när ni hör den här låten, se upp =)
 
 
 

Dagens lunch

Idag fick det bli flygande Jacob. Går snabbt att göra och är gott.
Rensa en grillad kyckling och lägg i en ugnsform, stek bacon och lök och ha över. Skiva en banan och häll i slutet på vispgrädde och chilisås som du blandat. Ställ in i ugnen i 30 min på 175-200 grader.
Servera med ris eller spagetti :)

Onsdag

Dagen börjar med halsbränna och ont i magen :( blää.. Bubbelvatten är det enda som hjälper. Känns som att hela dagen är förstörd. Ska gå ner och kolla om jag kan få en tvätt tid.

Handlat

Här är endel av det jag handlade och som vi fick av snälla svärmor :)


Bodys
Byxor
Täcke
Påslakan
Lakan
Plastad frote
Spjälskydd
Babysitter
Vagnleksak
Nalle att värma i micron

Sen blev det lite inredning hem och annat tjaffs :) haha..

Påväg

Nu är vi på väg till Ullared :))

Ullared

Imorgon är det dags att åka till Ullared med svärmor :) ska bli jättekul. Var där i början av graviditeten men den här gången blir det nog lite tyngre med bara
1 månad kvar. Men det ska nog gå bra, vi har inte bråttom och det går ju och sätta sig ner. Ska inte handla så mycket, det sista till bebisen och lite saker hem kanske.

Packa

Alla tjatar att jag ska förbereda en väska och packa den inför bb så att det är färdigt. Kanske är lika bra :) det kan ju komma tidigare, idag är det exakt 1 månad kvar. Så nu ligger jag och funderar på vad man ska ta med sig.
Bara det att välja vilka kläder vi ska ta
med till bebisen.. Allt är ju så fint :)

Dagens lunch

Enkelt och supergottt!

Namnförslag ?

Har ni några namnförslag på vad bebisen kan heta ?
Tycker det är skitsvårt med namn..
Vi har några förslag men inget vi är överens om!
 

Betyg

Igår var vi och såg filmen snabba cash ||
Riktigt bra film faktiskt helt i min smak, sen gör det ju absolut ingenting att Joel är snygg!! Jimmie tyckte också filmen var bra. Den får 4 av 5 solar :)

Vecka 36

 
 

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

 
 

Dagens lunch

Idag fick det bli klyftpotatis, pannbiff och brunsås. Vart super gott..
Ikväll äter vi nog på stan och sen blir det bio : snabba cash :)

5 år dagen.



Idag är det 5 år sedan vi blev tillsammans. Tiden går så fort.
Nu ska vi bli föräldrar om bara ett par veckor.
Älskar dig.
 

Besöksrekord

Igår var det besöksrekord på bloggen :)
Kul att det är så många som läser den.

emiQ - mamma till Bentley och Isadora

Jag är en 26 år gammal tjej ifrån Linköping Mamma till - Bentley 2o12-o9-16 Isadora - 2o14-o5-22

RSS 2.0